flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей в Іванівському районному суді Одеської області

19 вересня 2014, 16:36

 18 вересня 2014 року                                                                  смт.Іванівка

З метою підвищення ефективності організації діяльності суду, підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти населення, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством задля покращення доступу до правосуддя, а також забезпечення відкритості та прозорості у його діяльності, підвищення довіри громадян в Іванівському районному суді 18 вересня 2014 року вже вдруге  проведено День відкритих дверей, і це вже становиться гарною традицією.

Про проведення даного заходу судом проінформовано громадськість шляхом розміщення відповідного оголошення на офіційній веб–сторінці суду та на інформаційному стенді суду .

У заході взяли участь школярі старших класів Бузинівської ЗОШ І-ІІ ступенів та багато інших відвідувачів суду, які були зацікавлені розширити свою уяву про роль суду і його роботу.

Учасникам заходу була запропонована пізнавальна екскурсія, під час якої вони мали змогу  ознайомитися з приміщенням Іванівського районного суду : огляд робочих кабінетів, залів судових засідань, стендів з додатковою інформацією; організацією роботи суду, порядком розгляду судових справ,  фіксування судового процесу, роботою та обов’язками працівників апарату суду, поспілкуватися з працівниками апарату суду, суддями  .

Ознайомлення з роботою суду  розпочалося з  канцелярії  суду,  де присутні  дізналися  про  реєстрацію,  рух документів, що надходять до суду  та  порядок  роботи  з  ними  в  програмі  Д-3, порядок реєстрації справ різних категорій, порядок ведення обліково–статистичних карток, порядок звернення до виконання судових рішень. Заступник керівника апарату суду   наглядно продемонструвала відвідувачам роботу Д-3. Також у доступній для дітей формі роз’яснено  порядок  надання  та  отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні  наслідки порушення правил поведінки в  суді.

            Після ознайомлення з роботою канцелярії суду присутні оглянули стенди,відвідали бібліотеку суду, в якій оглянули правову літературу, яка була їм представлена, оглянули архів суду, відвідувачам продемонстрували  підшивки  рішень суду починаючи з 1943 року.  

    Суддя Кравчук Р.М. розповів  про історію та сучасність Іванівського районного суду, суддя Тимчук Р.М. провів бесіду на тему: «Первинна безоплатна правова допомога»,  судовий розпорядник Чернова-Наріжна О.А. доповіла  «Про місце та роль суду у суспільстві, важливість забезпечення верховенства права, основних прав і свобод людини» та проведено правову вікторину.

  

      Слухачів заходу  зацікавили питання  щодо сімейних правовідносин, торкнулись теми вчинення правопорушень неповнолітніми, діти проявили свою обізнаність в області правознавства.  

     На завершення заходу для учасників було проведено правову вікторину, в які дуже активно діти прийняли участь , проявили заінтересованість та свої знання.

На завершення учасники заходу висловили щирі слова вдячності працівникам суду за зустріч та змістовну бесіду, виявили бажання відвідати суд ще раз.

 

 

 

В.о. керівника апарату суду                                                  Лисенко Ю.М.