flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей в Іванівському районному суді Одеської області

26 жовтня 2016, 16:25
Щорічно, у вересні – жовтні місяці, за вже встановленою славною традицією, Іванівський районний суд Одеської області проводить День відкритих дверей для громадян та учнів старших класів шкіл з метою популяризації і підвищення прозорості  діяльності  Іванівського районного суду Одеської області та для ознайомлення з його роботою, підвищення правової освіти населення,  покращення обізнаності громадян з судовою системою.
        Так,  20 жовтня 2016 року в Іванівському районному суді Одеської області  було проведено День відкритих дверей.
У даному заході взяли участь учні 10 та 11 класів Іванівської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Б. Дерев’янка.
З вітальною промовою  гостей зустрічала керівник апарату Іванівського районного суду Одеської області Чернова – Наріжна Оксана Анатоліївна, яка також ознайомила гостей з організацією роботи апарату суду.
Учасникам заходу була запропонована пізнавальна екскурсія, під час якої вони мали змогу  ознайомитися з приміщенням Іванівського районного суду Одеської області : огляд робочих кабінетів, залів судових засідань, конвойними кімнатами для обвинувачених. стендів з додатковою інформацією; організацією роботи суду, порядком розгляду судових справ,  фіксування судового процесу, роботою та обов’язками працівників апарату суду, поспілкуватися з працівниками апарату суду, суддями .
Ознайомлення з роботою суду  розпочалося з  канцелярії  суду,  де присутні  дізналися  про  реєстрацію,  рух документів, що надходять до суду  та  порядок  роботи  з  ними  в  програмі  КП"Д-3", порядок реєстрації справ різних категорій, порядок ведення обліково–статистичних карток, порядок звернення до виконання судових рішень. Також у доступній для дітей формі роз’яснено  порядок  надання  та  отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні  наслідки порушення правил поведінки в  суді.
            Після ознайомлення з роботою канцелярії суду присутні оглянули стенди, відвідали бібліотеку суду, в якій оглянули правову літературу, яка була їм представлена, оглянули архів суду, відвідувачам продемонстрували  підшивки  рішень суду починаючи з 1943 року.  
Голова Іванівського районного суду Одеської області Тимчук Руслан Миколайович розповів присутнім дуже цікаві теми: «Історія створення Іванівського районного суду Одеської області», «Захист прав та свободи людини» про права та відповідальність неповнолітніх, яка передбачена чинним Кримінальним кодексом України та Кодексом України про адміністративні правопорушення.
Заступник керівника апарату суду Тимофєєва Юлія Ігорівна  у доступній для відвідувачів формі провела лекцію на тему: «Про місце та роль суду у суспільстві, важливість забезпечення верховенства права, основних прав і свобод людини», секретар судового засідання Діброва Ольга Іванівна  провела для присутніх наочну демонстрацію техніки фіксування судового процесу та системи відеоконференцзвязку, головний спеціаліст з інформаційних технологій Пащенко Андрій Сергійович  наочно показав гостям заходу, як здійснюється робота автоматизованої системи документообігу суду КП"Д-3", помічник судді  Березовська Ірина Віталіївна розповіла присутнім про інститут первинної правової допомоги в України.
На завершення колектив суду побажав усім присутнім  школярам успіхів в навчанні, наголосивши, що людина, яка ставить перед собою мету, обов’язково її досягає. Навзаєм учні висловили щирі слова вдячності працівникам суду за зустріч та змістовну бесіду, виявили бажання відвідати суд ще раз. У всіх учасників цього заходу залишилось безліч вражень та позитивних емоцій.
 
 Керівник апарату
 Іванівського районного суду

 Одеської області                                                                        Чернова – Наріжна О.А.

Детальніше