flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей

30 жовтня 2017, 17:29

З метою підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти населення, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством за для покращення доступу до правосуддя, у Іванівському  районному суді Одеської 27 жовтня 2017 року  було проведено «День відкритих дверей».

Цього року Іванівський районний суд Одеської області вперше провів даний захід у новому форматі.

Серед відвідувачів суду були запрошені учні 10-11 класів загальноосвітніх шкіл Іванівського району та їх вчителі правознавства, представники місцевих ЗМІ, та багато інших відвідувачів суду, які були зацікавлені розширити свою уяву про роль суду і його роботу.

Відповідно до плану щодо проведення «Дня відкритих дверей» було проведено ряд заходів:

  • конкурс на кращий малюнок на правову тематику;
  • конкурс «Кращі знавці правознавства – 2017», який складався з двох етапів: 1-й етап - «Інтелектуальна гра»,

            2-й етап - брейн-ринг «Ерудити правознавства».

Також програма проведення «Дня відкритих дверей» включала в себе екскурсію будинком Правосуддя: ознайомлення з проектом «Електронний суд», роботою суду з використанням відеоконфенцзв’язку, огляд робочих кабінетів, залів судових засідань, стендів з додатковою інформацією, ознайомлення з діяльністю суду, роботою суддів, працівників апарату суду.

В рамках даного заходу прийняли участь 10 шкіл Іванівського району по 3 учня з кожної школи які представляли свою школу, а саме:

  1. Баранівська ЗОШ І-ІІІ ступенів Іванівської районної ради Одеської області,
  2. Білчанський НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів ім.О.Одарія – ДС Іванівської районної ради Одеської області»,
  3. Богунівський НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДС Коноплянської сільської ради Одеської області»,
  4. Знам’янська ЗОШ І-ІІІ ступенів Іванівської районної ради Одеської області,
  5. Іванівська ЗОШ І-ІІІ ступенів ім.Б.Ф.Дерев’янка Іванівської районної ради Одеської області,
  6. ОЗ «Коноплянська ЗОШ І-ІІІ ступенів Коноплянської сільської ради Одеської області»,
  7. Петрівська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 Іванівської районної ради Одеської області,
  8. Петрівська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 Іванівської районної ради Одеської області,
  9. Радісненська ЗОШ І-ІІІ ступенів Іванівської районної ради Одеської області,

10.Северинівський НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДС Іванівської районної ради Одеської області».

Розпочинаючи даний захід голова суду Тимчук Р.М. стисло ознайомив учасників заходу з діяльністю суду та інноваційними підходами до роботи, а також зазначив, що проведення таких заходів позитивно впливає на формування правосвідомості громадян та рівня довіри до суду.

Після промови голови суду керівник апарату суду оголосила про початок проведення конкурсу «Кращі знавці правознавства – 2017», який проводився за участю ведучих: помічника судді Лисенко Ю.М. та Березовської І.В.

Після чого перейшли до першого етапу конкурсу «Інтелектуальна гра», де учні своїх шкіл представляли назву, девіз та емблему своєї команди, підготували дуже гарні плакати на правову тематику, та активно приймали участь у конкурсі «Кращі знавці правознавства – 2017» відстоюючи свою школу.

При підведені підсумків конкурсу, журі (секретарі судового засідання Діброва О.І., Кирилова С.Ф. та начальник відділу Іванівського бюро «Безоплатна вторинна правова допомога» Почтар В.А.) було визначено переможців, а саме:

І місце – учні ОЗ «Коноплянська ЗОШ І-ІІІ ступенів Коноплянської сільської ради Одеської області»,

ІІ місце - учні Баранівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Іванівської районної ради Одеської області,

ІІІ місце – учні Іванівської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім.Б.Ф.Дерев’янка Іванівської районної ради Одеської області.

Керівник апарату суду привітала переможців конкурсу нагородивши їх грамотами, медалями та подарунками.

Також, всі учасники, які прийняли участь у даному заході та не зайняли призові місця, отримали грамоти за активну участь.

Всі вчителі за організацію підготовки учнів та активну участь в даному заході були відзначені подяками.

Також, у конкурсі на кращий малюнок на правову тематику перемогу отримали учні Білчанського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів ім.О.Одарія – ДС Іванівської районної ради Одеської області», які були нагороджені подарунок.

           Після нагородження всіх учасників та переможців даного заходу розпочалася екскурсія будинком правосуддя. Ознайомлення з роботою суду  розпочалося з канцелярії суду, де присутні дізналися про реєстрацію, рух документів, що надходять до суду та порядок роботи з ними в КП «Д-3», порядок реєстрації справ різних категорій, порядок ведення обліково–статистичних карток, порядок звернення до виконання судових рішень. Заступник керівника апарату суду Тимофєєва Ю.І. наглядно продемонструвала відвідувачам роботу КП «Д-3» та можливості Електронного суду. Також, у доступній для дітей формі, було роз’яснено порядок надання та отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні наслідки порушення правил поведінки в суді.

Після ознайомлення з роботою канцелярії суду присутні оглянули стенди, відвідали конвойне приміщення, бібліотеку суду, де оглянули правову літературу, яка була їм представлена. Під час огляду архіву суду відвідувачам продемонстрували підшивки рішень суду починаючи з 1944 року. Про порядок  зберігання справ розповіла архіваріус суду Ковтун Л.М.

В кінці даного заходу керівник апарату суду Чернова-Наріжна О.А. подякувала всіх присутніх вчителів, учасників конкурсів за активну участь та прийняття участі в заході «День відкритих дверей».