flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Іванівський районний суд Одеської області відкрив свої двері для учнів 9 – 10-х класів Богунівської НВК

24 квітня 2018, 12:23

20 квітня 2018 року Іванівський районний суд Одеської області в межах заходу «День відкритих дверей» знову приймав гостей - школярів однієї зі шкіл району. Бажання відвідати суд виявили учні 9-10-х класів Богунівської НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. - ДС» Коноплянської сільської ради Одеської області.

Відкрила захід керівник апарату суду Чернова-Наріжна Оксана Анатоліївна, яка розповіла про історію створення суду, його діяльність, про те, як здійснюється організація роботи апарату Іванівського районного суду Одеської області, які вимоги до працівників та яка відповідальність покладена на них. Також, ознайомила учнів з правилами поведінки в суді та провела гостям невеличку екскурсію судом.

Першим кроком цього ознайомлення стало відвідування канцелярії, де заступник керівника апарату Тимофєєва Юлія Ігорівна пояснила присутнім як саме здійснюється прийом та реєстрація вхідної та вихідної кореспонденції суду, а також продемонструвала роботу в програмі КП «Д-3».

Після цього учні мали змогу побачити архів суду, в якому зберігається дуже багато справ різних категорій. Саме тут Людмила Миліївна, архіваріус Іванівського районного суду Одеської області, ознайомила учнів зі специфікою роботи архіваріуса та розповіла присутнім про порядок надання інформації та порядок видачі справ для ознайомлення які знаходяться в архіві, як відбувається знищення справ, строк зберігання яких закінчився.

Також, учасники заходу відвідали, конвойне приміщення, бібліотеку суду, конференц-зал та зали судових засідань, в одному з яких секретар судового засідання Діброва Ольга Михайлівна розповіла та продемонструвала проведення судового засідання в режимі відеоконференцзв’язку.

Після цього, школярам випала можливість поспілкуватися із головою суду Тимчуком Русланом Миколайовичем, який розповів учням основні принципи судочинства, спрямовані на захист прав громадян та інтересів держави та запросив присутніх взяти участь у правовому тренінгу на тему  «Механізми захисту прав дитини».

Даний тренінг проводився помічниками суддів Лисенко Ю. М. та Березовською І. В., під час проведення якого тренерами було ознайомлено учнів з міжнародним та національним законодавством яке регулює захист прав дітей. Вищезазначений тренінг проводився з використанням різноманітних методик для сприяння формуванню правового світогляду підлітків, який включає систему теоретичних поглядів на права, та формує відповідну активну позицію підлітків у реалізації прав у житті.

Після проведення тренінгу, керівник апарату суду вручила кожному класу подяку за активну участь.

У свою чергу, школярі теж підготувалися до зустрічі та привезли реферати, доповіді на правову тематику та свої малюнки, за які отримали подарунки у вигляді невеликих картин.

На завершення даної зустрічі керівник апарату суду подякувала всім присутнім за активну участь у заході «День відкритих дверей» та побажала наснаги в здобутті нових знань, успішного вибору життєвого шляху та повної реалізації своїх можливостей.