flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей.

26 вересня 2019, 15:10

26 вересня 2019 року, Іванівський районний суд Одеської області відкрив свої двері для учнів 9 класу Іванівської загальноосвітньої школи I-III ступенів ім. Б.Ф. Дерев’янка.

Зустрічала гостей керівник апарату суду Чернова-Наріжна Оксана Анатоліївна, яка розповіла про історію створення суду, його діяльність, про те, як здійснюється організація роботи апарату суду. Також Оксана Анатоліївна  провела для школярів невеличку екскурсію, під час якої діти відвідали канцелярію суду, де дізналися про реєстрацію справ, рух документів, що надходять до суду та порядок роботи з ними в програмі КП «Д-3» ; завітали і до архіву суду, де учні побачили як зберігаються справи та ознайомилися зі специфікою роботи архіваріуса, а також дізналися про порядок надання інформації та порядок видачі справ для ознайомлення які знаходяться в архіві, як відбувається знищення справ, строк зберігання яких закінчився. Також, учасники заходу відвідали конвойне приміщення, бібліотеку суду, конференц-зал та зали судових засідань, в одному з яких секретар судового засідання Мельник Руслан Анатолійович розповів та продемонстрував проведення судового засідання з використанням системи відеоконференцзв’язку.

Помічник судді Березовська Ірина Віталіївна провела учням лекцію на актуальну тему: « Булінг у школі: чому діти цькують дітей і що з цим робити».

Крім того, юним відвідувачам випала можливість поспілкуватися з головою суду Тимчуком Русланом Миколайовичем, який розповів лекцію на тему: «Притягнення неповнолітніх осіб до адміністративної та кримінальної відповідальності», також Руслан Миколайович розповів про символи судової влади і наочно продемонстрував суддівську мантію та нагрудний знак, в яких суддя обов’язково перебуває при здійсненні правосуддя.

На завершення зустрічі учасники та організатори заходу обмінялись спільними сподіваннями на подальші зустрічі.