flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судова статистика

03 квітня 2020, 12:38

Особливу роль у сфері захисту прав та законних інтересів людини і громадянина у нашій державі відведено судам. Завданням судової влади є захист прав і свобод людини. Адже, права та свободи людини та їх гарантії визначають зміст та спрямованість діяльності правової держави. У січні 2020 року в Іванівському районному суді Одеської області було підведено підсумки роботи за 2019 рік.

За статистичними даними в провадженні суду перебувало:

  • 485 справ та матеріалів кримінального судочинства, з них розглянуто 439 справ та матеріалів, що становить 90,5% від загальної кількості кримінальних справ та матеріалів. Слід зазначити, що з 439 ухвалених судом кінцевих рішень, в апеляційному порядку було оскаржено 6 судових рішень, що становить 1,4% від загальної кількості розглянутих рішень, з них: змінених рішень – 1, частково скасованих рішень - 1, залишено в силі - 4.
  • 748 справи та матеріалів в порядку адміністративного та цивільного судочинства, з них розглянуто 641 справа та матеріалів, що становить 85,7% від загальної кількості справ та матеріалів відповідної категорії. Слід зазначити, що з 641 ухвалених судом кінцевих рішень, в апеляційному порядку було оскаржено 54 судових рішень, що становить 8,4% від загальної кількості розглянутих рішень, з них: скасованих рішень - 9, змінених - 1, залишено в силі - 9, інші перебувають на розгляді.
  • 567 справ та матеріалів про адміністративні правопорушення, з них розглянуто 561 справ та матеріалів, що становить 98,9% від загальної кількості справ та матеріалів відповідної категорії. Слід зазначити, що з 561 ухвалених судом кінцевих рішень, в апеляційному порядку було оскаржено 6 судових рішень, що становить 1,1% від загальної кількості розглянутих рішень, з них: скасованих рішень - 1, змінених - 2, залишено в силі - 3.

Всього судом із загальної кількості справ, які перебували у проваджені суду (1800 справ та матеріалів), закінчено розгляд по 1641 справі та матеріалам, що становить 91,2 %, з яких оскаржено в апеляційному порядку 3,9 % справ та матеріалів.

Аналіз вищенаведених статистичних даних, відсоткове співвідношення кількості винесених судом рішень та їх кількісне оскарження в апеляційному порядку, свідчать про позитивну тенденцію результатів роботи суду та довіри громадян до суду.